T-BONE STEAK ANGUS CU
AROMĂ DE MENTĂ

T-BONE STEAK ANGUS CU
AROMĂ DE MENTĂ

Ingrediente:
• 2 buc T-Bone Steak de vită Angus , cca. 3 cm grosime
• 100 ml ulei de măsline
• sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi netratate
• 2 căţei de usturoi
• 2 crenguţe de rozmarin
• 1 crenguţă de cimbru
• 1  legătură de mentă proaspătă
• sare
• piper
• zahăr

Mod de preparare T-bone steak cu aromă de mentă:
Uleiul de măsline, coaja şi sucul obţinut de la cele două lămâi se pun într-un blender, după care se adaugă usturoiul, menta, rozmarinul şi cimbrul, toate se taie mărunt în blender.

T-Bone steak-ul se pune într-un castron, se unge pe toate părţile cu sosul de marinare obţinut și se lasă două ore în frigider la marinat. Apoi bucățile de carne se lasă să se scurgă câteva minute, după care se condimentează cu sare, piper şi puţin zahăr.

Se pun bucățile de steak la grătar la o temperatură medie şi se lasă să se pătrundă de căldură timp de 7-8 minute. Ȋn tot acest timp, carnea se unge din nou cu sosul rămas.

După ce se ia de pe grătar, steak-urile se lasă să se răcească timp de cinci minute.

Garnitură:
Legume coapte la grătar.

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!