SARMALE CU CARNE TOCATĂ
DE VITĂ ANGUS

SARMALE CU CARNE TOCATĂ
DE VITĂ ANGUS

 Ingrediente:

½ kg varză acră

700 g carne tocată de vită Angus

½ cană orez,

1 ceapă mare

piper

100 ml suc de roșii,

1 foaie de dafin,

cimbru

mărar

 

Mod de preparare sarmale cu carne tocată de vită Angus:

Se amestecă bine carnea de vită Angus gata tocată împreună cu ceapa mărunțită, ușor călită în prealabil timp de 2 minute în 2 linguri de ulei, se adaugă orezul spălat și scurs de apă si un vârf de cuțit de piper. Pentru ½ cană de orez (aprox 100 g) adăugați în compoziție o cană plină de apă, iar cana să fie aceeași cu care ați măsurat orezul.

Frunzele mari de varză se desfac ușor, ca să nu se rupă; dacă ele au nervuri prea groase, acestea se îndepărtează cu cuțitul, pentru a nu fi rigide când veți împacheta sarmalele. Pe fiecare frunză de varză se așază câte 1 linguriță de umplutură și se împachetează cât mai compact, ca să nu se desfacă în timpul fierberii.

După epuizarea cantității de umplutură de carne, frunzele rămase se pun unele peste altele, se rulează și se taie fideluță. Jumătate din cantitatea de varză tocată se așterne pe fundul unei oale, iar peste ea sarmalele în rânduri suprapuse. Deasupra se pune restul de varză tocată. Pentru aroma se adaugă 2 foi de dafin si vreo 20 de boabe de piper, o ramură de cimbru și mărar tăiat mărunt. Pentru culoare se adaugă 100 ml suc de roșii.

Se toarnă apă cât să cuprindă sarmalele, se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă 2 ore la foc mediu. Sarmalele de vită se pot servi asezonate cu smântână sau cu rondele de morcov ușor călite și pătrunjel verde tocat fin.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 Găsești carnea tocată în pachetul Frozen Pack. Comandă-l de AICI