SĂNĂTATE PRIN NUTRIȚIE:
CARNEA DE VITĂ ANGUS

SĂNĂTATE PRIN NUTRIȚIE:
CARNEA DE VITĂ ANGUS

Știm cu toții gustul excelent al steak-urilor de vită Angus, pline de aromă și frăgezime, dar puțini știu calitățile nutritive ale cărnii de vită consumate corect. Vă prezentăm câteva răspunsuri la cele mai întâlnite întrebări despre beneficiile consumului de carne de vită și despre impactul ei asupra sănătății.

O porție de aproximativ 100 grame de carne de vită – cam cât mărimea unui telefon  – oferă mai mult de 10 substanțe nutritive esențiale, inclusiv proteine, fier, zinc și vitaminele B12 și B6. O porție de carne de vită conține aproximativ jumătate din valoarea zilnică necesară de proteine, aproximativ 170 de calorii în medie (și doar 150 de calorii pentru o porție de carne de vită macră).

Carnea de vită Angus și curele de slăbire

Carnea de vită reprezintă o sursă extraordinară de proteine, dar și o sursă de substanțe nutritive esențiale, pentru a vă putea bucura în fiecare zi de orice fel de mâncare! Ghidul dietetic recomandă adulților să mănânce 5,5 g/ zi de alimente proteice, inclusiv carne de vită. În curele de slăbire se recomandă carnea mai săracă în grăsimi, și anume piesele din pulpa de vită, din care se obțin fripturi la cuptor delicioase.

Porția de sănătate din carnea de vită Angus

Proteina de înaltă calitate, ca şi cea care se găsește în carnea de vită, joacă un rol foarte important în întreținerea musculară, gestionarea greutății corporale și prevenirea bolilor cronice.

De asemenea, cercetările arată că fierul, zincul și vitamina B, vitamine care se găsesc în carnea de vită, joacă un rol esențial în dezvoltarea și menținerea capacității cognitive, atât la copii cât și la adulți.

Fierul din carnea roșie de vită este recunoscut ca remediu eficient împotriva anemiei. În acest sens cele mai potrivite sunt piesele de carne de vită Angus din care se obțin steak-urile  savuroase gătite rare sau medium-rare la grătar sau la tigaie.

Aproximativ jumătate din acizii grași care se găsesc în carnea de vită sunt numiți acizi grași mononesaturați, aceiași care se găsesc în avocado și în uleiul de măsline și, ca parte a unei diete sănătoase pentru inimă, pot reduce nivelul de colesterol din sânge. Iar carnea de vită Angus, mai bogată în grăsime intra și extramusculară, va avea cu atât mai mare concentrația de acizi grași mononesaturați, atât de benefici organismului uman și mușchiului inimii.

Carnea de vită de calitate este o sursă de energie nutritivă compactă. Nutriționiștii recomandă cu încredere carnea de vită Angus pentru o dietă echilibrată, știut fiind că nutriția corectă este un element foarte important al unui stilul de viaţă sănătos.

[no_social_share_list]