FRICANDOU DE VITĂ ANGUS
CU SOS DE CIUPERCI

FRICANDOU DE VITĂ ANGUS
CU SOS DE CIUPERCI

 Ingrediente 
1 kg fricandou de vită Angus
2 buc gogoşar
2 buc ceapă
usturoi după gust
1kg de ciuperci (ideal ciuperici de paduri sau hribi)
4 linguri pastă de ardei
4 linguri sos de soia
cimbru
sar și piper
4 linguri ulei
vin alb
supă de vită (apă fiartă)
smântână lichidă
făină
unt

 

➤ Mod de preparare fricandou de vită Angus:

Se pune la încălzit uleiul şi se călesc legumele tăiate fâșii, până devin sticloase.

Fricandoul este o piesă din pulpa de vită și se pretează cel mai bine pentru coacerea la cuptor. Așadar  se așază bucata de pulpă într-o tigaie, se adaugă legumele călite, toate condimentele după gust și se introduc la cuptor.

Ciupercile se spală, se feliază și jumătate din cantitate se adaugă împreună cu fricandoul în tigaie la cuptor cu capac.

Se lasă la foc mediu timp de 10 minute; apoi se adaugă 100 ml de vin alb, supă de vită (apă) și se mai lasă la cuptor pentru 40 de minute.

Când carnea de vită este gătită, se scoate din cuptor și se menține la cald.

Restul de ciuperci se prăjesc în unt timp de 5 minute.

Sosul rezultat din gătirea pulpei de vită se strecoară, se ajustează consistența cu făină amestecată cu unt, se adaugă smântâna și se condimentează cu sare și piper.

Se adaugă ciupercile peste sos, se mai fierbe totul 2 minute pentru uniformizarea gustului și se servește cu fricandoul de vită feliat.

Ca garnitură putem alege piure de cartofi sau orez și salată.

 

 Fricandoul de vită Angus îl poți găsi în pachetul Family Pack. Comandă-l de AICI!

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 

[no_social_share_list]