CARNE DE VITĂ STIR FRIED, CU BROCCOLI

CARNE DE VITĂ STIR FRIED, CU BROCCOLI

O rețetă foarte simplu de realizat, sănătoasă și pline de arome. Încearcă și tu carne de vită stir fried, cu broccoli, cu carnea de vită Karpaten Prmeium Angus!

➤ Ingrediente:

450 gr. chiulotă/ picanha/ scamone
900 gr. broccoli – doar “florile”, tăiate diagonal în bucățele de 1 cm
1 lingură amidon de porumb
1 lingură sos de soia
2 linguri vin (alb sau roșu)
¼ linguriță zahăr
½ linguriță miere
5 linguri apă
3 căței de usturoi, mărunțiți
¾ căni supă de carne cu conținut redus de sare
o cană și jumătate orez brun (gătit conform instrucțiunilor de pe ambalaj)

➤ Mod de preparare

Pasul 1:

Amestecă într-un bol de dimensiune medie sosul de soia, amidonul de porumb, zaharul, apa,  vinul și mierea și ține carnea de vită la marinat în acest amestec timp de 15-30 de minute.

Pasul 2:

Pune apa într-o tigaie de 25-30 cm, acoper-o cu un capac și adu-o la fierbere. Adaugă broccoli-ul și așteaptă să fiarbă, acoperă și dă focul mai mic pentru a înăbuși timp de 5 minute. Broccoli-ul va începe să își schimbe culoarea în verde deschis, rămânând în același timp crocant. Scoate broccoli-ul și zeama rămasă din tigaie. Curăță tigaia și aplică în interior spray anti-aderent pentru gătit. Pune-o pe flacără mare și adaugă carnea, marinada și usturoiul. Amestecă constant și rapid (stir fry) timp de 1-2 minute sau până când carnea nu mai este rozalie. Ai grija să nu arzi usturoiul pentru că va da un gust amărui preparatului.

Adaugă broccoli-ul și zeama în care l-ai pregătit și continuă să amesteci, pe flacără mare, constant și temeinic. Pune supa de carne și amestecă bine până când toată compoziția începe să fiarbă din nou. Apoi dă focul la minim și lasă totul să fiarbă înăbușit timp de 3-5 minute sau până când sosul se îngroașă. Servește totul de îndată ce este gata alături de orezul deja preparat.

 

Chiulota Premium Angus o poți găsi în pachetul Gourmet Pack (AICI), în pachetul Premium Pack (AICI) sau în GRILL PACK (AICI)

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!