
CARNE CU PRUNE USCATE
➤Ingrediente:
1 kg carne de vită tăiată în bucăți mici
1 morcov (100-150 g) (tăiat în fâșii groase sau inele)
2 cepe (300 g taiate cubulete)
1 dinte de usturoi (tocat cu un cuțit)
2-3 linguri de ulei vegetal
1 lingura sare (obișnuită, nu fină)
Piper negru după gust
½ linguriță. coriandru
1 lingura paprika
1 lingură pastă de roșii (puteți folosi o roșie cărnoasă)
1 lingura de faina (daca vrei un sos mai gros)
2 linguri. (500 ml) apă clocotită (sau un pahar de vin roșu și un pahar cu apă)
200 g prune uscate fără sâmburi (clătiți bine)
1 g de scortișoara (pentru iubitoriii de scortisoara puteti pune 1/3 lingura mica)
1 frunză de dafin
1 lingura oțet balsamic patrunjel
➤ Mod de preparare:
1) Clătiți carnea, uscați-o cu un șervețel, tăiați în bucăți mici. Se prăjește într-o tigaie bine încălzită sau într-un ceaun (tigaie cu fundul gros) la foc mare pe toate părțile aproximativ 8-10 minute. Când lichidul aproape s-a evaporat, adaugă sare, piper, coriandru.
2) Dacă gătiți într-un bol, atunci puneți carnea pe o farfurie și în același castron prăjiți ceapa și morcovii câteva minute la foc mediu (nu este nevoie să le aduceți la o culoare aurie), adăugați un praf de sare. Sau le prăjești separat, așa cum am făcut eu. Adăugați usturoiul tocat, prăjiți încă un minut, apoi adăugați boia și pasta de roșii, amestecați. Adăugați carnea. Dacă doriți, puteți îngroșa sosul cu făină. Se toarnă 2 căni de apă clocotită pentru a acoperi carnea sau o cana de apa clocotită si un pahar cu vin. Se aduce la fierbere, se acoperă cu un capac, se reduce focul la foarte mic (carnea nu trebuie să fiarbă prea mult, doar gâlgâiește puțin) și se fierbe timp de
1,5-2 ore până când carnea este aproape gata. Sărați bulionul dacă este necesar. Dacă lichidul începe să se evapore activ, adăugați un pic de apă dacă este necesar.
3) Când carnea este aproape gata, se adaugă prune uscate, scorțișoară, o foaie mică de dafin și se mai fierbe încă 20-30 de minute, acoperit. Apoi scoateți frunza de dafin, adăugați oțet, amestecați. Dacă doriți, puteți adăuga pătrunjel. Lăsați să fiarbă 1 minut fără capac și opriți.
➤ Rețetă creată de Bucătăria fermecată. Poți găsi această rețetă, AICI.
➤ Obrășăjorii Angus îi puteți achiziționa în cadrul YOUR PACK.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!