SUPĂ DE VITĂ ANGUS
DIN RASOL CU OS

SUPĂ DE VITĂ ANGUS
DIN RASOL CU OS

Ingrediente:
1 kg rasol cu os  Premium Angus
1 ceapă mare
4-5 morcovi
1 țelină medie
2 rădăcini de pătrunjel
Sos de roșii
Sare, piper, tarhon
pentru găluşte:
2 ouă
7-8 linguri de griş
sare

 

Mod de preparare supă de vită Angus din rasol cu os:

Rasolul de vită Angus se pune la fiert într-o oală cu apă rece și puțină sare, pentru a ajuta la strângerea spumei ce se va îndepărta pe măsură ce se formează. După aproximativ o jumătate de oră de fiert, se adaugă ceapa întreagă, țelia, morcovii şi pătrunjelul (tăiați în bucăți mari). Oala se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic până în momentul în care carnea este fiartă şi se desprinde uşor de pe os. Apoi se drege supa de vită cu suc de roșii din belșug, și se asezonează cu sare și piper după gust.

 

Între timp se prepară găluştele. Ouăle se folosesc la temperatura camerei. Albuşurile se separă de gălbenuşuri, se pun într-un bol şi se bat spumă. După ce aceasta s-a întărit, se adaugă gălbenușurile și treptat se varsă grișul, în timp ce se amestecă. În timp ce supa clocotește, se adaugă rând pe rând găluștele, folosind o linguță înmuiată mai întâi în apă. Totul se lasă la foc mic, până când se ridică la suprafață toate găluștele, semn că sunt fierte. Acum supa de vită cu găluște, gustoasă și hrănitoare, este gata de servit!

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!