SOUS-VIDE – CE E ȘI CUM ÎȚI POATE ÎMBUNĂTĂȚI DIETA?

SOUS-VIDE – CE E ȘI CUM ÎȚI POATE ÎMBUNĂTĂȚI DIETA?

Gătitul sous-vide este procesul de sigilare a alimentelor într-un recipient etanș (o pungă de vidare), și apoi de gătire a alimentelor în apă cu temperatură controlată. Denumirea vine din franceză, însemnând „sub vid”.

Cele mai multe aparate de gătire lentă (slow cooking) au doar setări de temperatură „înaltă, scăzută, caldă”. Aparatele sous-vide au o setare precisă a temperaturii și o precizie care menține apa în circulație la 1-2 grade față de temperatura dorită.

Fierberea alimentelor elimină adesea aromele naturale și nutrimentele alimentelor. În sous-vide, deoarece ingredientele sunt gătite într-un mediu etanș, fără oxigen, la o temperatură scăzută, mâncarea este mai sănătoasă, și foarte aromată. Este nevoie de mai puțină sare și condimente, alimentele păstrează un conținut mult mai mare de vitamine și minerale.

Puteți găti friptură congelată într-o baie sous vide? Da – puteți sub vide friptură congelată! Și îți va plăcea să o faci! Este foarte ușor să gătești friptură congelată în stil sous vide și să obții aceleași rezultate ca și să gătești friptură proaspătă.

Cele mai potrivite piese de carne pentru gătirea sous-vide sunt cele și cu grosime adecvată (2.5 cm sau mai mult). Din acest motiv, carnea de vită Premium Angus este perfectă pentru acest tip de gătire. Piese precum antricot, t-bone, mușchuleț, chiulotă, vrăbioară sau chiar bavetă pot fi transformate în preparate ideale, pentru cei care prețuiesc gustul dar și sănătatea.

 

Vezi în SHOP toate accesorile de care ai nevoie pentru a găti SOUS-VIDE.  Gătește preparate de restaurant la tine acasă!

 

Lava este de 35 de ani, o marcă de succes a companiei germane Landig + Lava GmbH & Co. A devenit, în acest timp, unul dintre cei mai importanți producători de dispozitive de vid din Europa, cu parteneri în peste 40 de țări din întreaga lume.

Metodele de producție și utilizarea celor mai bune materiale, garantează produse de înaltă performanță, cu o calitate de prelucrare care stabilește tendințe. O achiziție pe viață.