CE CUȚIT SĂ ALEGI PENTRU CARNEA DE VITĂ ANGUS?

CE CUȚIT SĂ ALEGI PENTRU CARNEA DE VITĂ ANGUS?

Știați că un cuțit bun poate face sau distruge experiența culinară?

Cu atât de multe cuțite din care puteți alege, poate fi dificil să știți de unde să începeți să vă creați colecția personală de cuțite. Chiar ai nevoie de un cuțit de tranșat dacă ai un cuțit de bucătar? Ce este atât de grozav la un cuțit santoku? Nu știi cum să alegi un cuțit? Noi te ajutăm.

 

Ce alegi între o lamă subțire și una dură, una flexibilă sau una cu buzunare de aer?

Nimic nu se compară cu a tăia carnea de vită fără nicio rezistență din partea cuțitului sau a cărnii. O parte din ceea ce permite cărnii să se taie ușor este gătirea unei cărni foarte fragede. Un cuțit adecvat este, de asemenea, important. Marginea, forma, materialul, toate joacă un rol în alegerea unui cuțit de calitate. Acesta va avea o muchie netedă și ascuțită, care taie curat prin mâncare, în loc să o sfâșie. Dar cu atât de multe seturi de cuțite pe piață, la prețuri drastic de diferite, de unde începem?

 

Alegerea cuțitului potrivit

Scopul fiecărui cuțit e la baza alegerii. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să cumpărați fiecare cuțit de sub soare, ci că ar trebui să luați în considerare ceea ce vă place să gătiți cel mai des și să vă adaptați colecția de cuțite în funcție de nevoile dumneavoastră. Unele cuțite sunt foarte bune pentru mai multe sarcini, altele sunt folosite cel mai bine pentru o destinație specifică.

 

Cuțit feliat profesional

Un cuțit de feliat trebuie să fie subțire și cu lamă foarte ascuțită. Dotați-vă cu uneltele potrivite și cu puțină tehnică și veți deveni un maestru chirurg al cărnii, înainte de a vă da seama.

Cuțit Nakiri profesional

Este utilizat în mare parte ca un cuțit de bucătărie sau de măcelărie și este destinat în principal pentru a despica bucăți mari de oase moi și pentru a tăia bucăți groase de carne. Partea lată a cuțitului poate fi folosită și pentru zdrobirea unelor alimente (cum ar usturoiul) și poate fi folosită și pentru a strânge alimente tocate.

Cuțit Santoku profesional

Este cuțitul bucătarului japonez. Marginea goală a cuțitului Santoku creează buzunare de aer care împiedică feliile foarte subțiri sau moi de alimente să se lipească de lamă, iar stilul mai drept al lamei “picior de oaie” facilitează o mișcare de tăiere în sus și în jos, față de mișcarea de tăiere tipică occidentală de legănare.

Cuțitului bucătarului profesional

Cuțitul bucătarului este considerat unul dintre cele mai importante cuțite din bucătărie. Proiectat pentru a îndeplini multe sarcini diferite, cuțitul bucătarului vine cu multe utilizări. Cuțit practic, de formă clasică, vă va ușura toate sarcinile de bază de pregătire a alimentelor, cum ar fi tăierea și felierea ingredientelor proaspete.