GULAȘ DIN CAPAC/ NUCĂ
DE ANGUS

GULAȘ DIN CAPAC/ NUCĂ
DE ANGUS

 Ingrediente (pentru 4 porții):
1,2 kg carne de vită Angus
2 cepe
2 morcovi
2 ardei kapia
2 gogoşari
2 ardei graşi
țelină
bulion
chimen
cimbru
vin (după gust)

Carnea de vită care se folosește pentru această rețetă este o piesă din pulpă: capac sau nucă de vită Angus.

➤ Mod de preparare gulaș din capac/nucă de vită Angus:
• Se taie bucata de pulpă în cubuleţe de 4-5 cm. Carnea nu se spală, ci se tamponează doar cu un prosop de hârtie.
• Se încălzește ulei într-o tigaie şi se adaugă cubuleţele de pulpă în ea. Se pune tigaia la foc mare şi se amestecă până când carnea îşi schimbă culoarea, după care se acoperă cu un capac.
• În tot acest timp, folosim o altă tigaie, în care punem legumele spălate și tocate dinainte. E bine de ştiut că legumele se călesc separat.
• După ce legumele s-au călit, se amestecă împreună cu carnea, se pun într-o oală, se acoperă cu capac şi se lasă să fiarbă.
• Spre sfârşit, după ce toate ingredientele au fiert suficient, se adaugă bulion, chimen şi cimbru. După gust, se poate adăuga şi vin.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!