
GARNITURI PENTRU
FRIPTURA DE VITĂ
Pentru consumatorii de carne, piesa de rezistență dintr-un meniu atrăgător rămâne friptura, fie că vorbim de piese din pulpă, coapte la cuptor, sau de steak-uri la grătar sau la tigaie. Dar pentru un meniu de succes este la fel de important să alegem corect ceea ce punem în farfurie, alături de carnea de vită.
Pentru steak-urile la tigaie sau la grătar se vor alege ardei, sparanghel, ceapă și ciuperci. Acestea se pot prepara prin sotare în puțin unt aromat cu mirodenii sau se pot frige pe grătar alături de bucata de carne.
Antricotul Angus și a T-bone-ul Angus au o textură fină și sunt bogate în grăsime, ceea ce conferă o savoare deosebită steak-urilor. Grăsimea de pe marginea acestor piese, în urma frigerii lor în tigaie, e recomandat să fie reîntrebuințată pentru sotarea legumelor din garnituri.
Garniturile de ardei, sparanghel, ceapă și ciuperci pot aduce o varietate de arome și texturi care se contopesc perfect cu gustul intens al unui steak de vită.
Ardeiul, fie că este roșu, galben sau verde, aduce o dulceață subtilă și o textură crocantă care completează armonios savoarea cărnii de vită. Și chiar dacă se poate servi crud într-o salată, ardeiul poate fi gătit și preparat la grătar sau la cuptor pentru a intensifica aromele și pentru a obține o consistență moale și delicioasă.
Sparanghelul, datorită gustului său specific, ușor amărui și a texturii crocante, aduce un contrast delicios în combinație cu steak-ul de vită, punând în evidență aroma acesteia. Sparnghelul poate fi gătit alături de carnea de vită la grătar sau în tigaie, aceste variante asigurând păstrarea prospețimii și nutrienților.
Ceapa, în special cea caramelizată, reprezintă o variantă deosebită deoarece adaugă o dulceață naturală și o aromă bogată oricărui steak de vită. Caramelizarea cepei în ulei de măsline sau unt asigură o textură moale și un gust bogat, care se îmbină într-un mod deosebit cu gustul intens al cărnii de vită.
Ciupercile, precum champignon sau gălbiori, adaugă o umplere bogată și o textură suculentă la orice fel de carne și mai ales la friptura de vită. Ciupercile pot fi gătite și ele la grătar, în tigaie sau în cuptor, pentru a obține aromele lor naturale și pentru a adăuga un strat delicios de complexitate la felul principal.
Gama largă de opțiunilor posibile de garnituri pentru un steak de vită bine pregătit oferă variante pentru o multitudine de preferințe și gusturi. Prin echilibrul dintre dulceața ardeilor, prospețimea sparanghelului, aroma de ceapă caramelizată și textura suculentă a ciupercilor, puteți realiza un spectacol de arome și gusturi care vor satisface cu papilele gustative ale oricărui gurmand.
Cauți rețete simple pentru mâncăruri gustoase și în același timp idei de gătire corectă și sănătoasă? Abonează-te la newsletterul Premium Angus sau urmărește rețetele de pe site-ul nostru și încearcă-le pe cele care ți se potrivesc, ținând cont de piesele angus utilizate.