FRIGĂRUI MARINATE
DIN BAVETĂ ANGUS

FRIGĂRUI MARINATE
DIN BAVETĂ ANGUS

 Ingrediente:

Bavetă de vită pentru frigărui 800 g

Ceapă 2 buc medii

Usturoi 2 căței

Roșii 4 buc medii

Pătrunjel și coriandru tocate

Sare, piper și boia de ardei dulce

Ulei de prăjit

Cartofi 4 buc mari

Roșii 4 buc medii

Bețișoare de frigărui din bambus  (sau alt lemn) de 30 cm lungime

 

  Mod de preparare frigărui marinate din bavetă Angus:

Carnea se curăță de pielițe și tendoane și se ține la marinat între 2 și 8 ore. Bețișoarele pentru frigărui se păstrează câteva ore în apă rece; acest lucru va împiedica arderea lor prea rapidă, atunci când vor fi puse pe foc.

Carnea se taie în cuburi egale de 30 g; ceapa și usturoiul se curăță, se taie pe din două și apoi în fâșii. Roșiile se spală și se taie cubulețe. Se condimentează carnea cu sare, piper și boia, dar nu prea mult, pentru că ea a fost deja marinată. Apoi se amestecă foarte bine carnea cu ceapa, usturoiul, roșiile, pătrunjelul și coriandrul și se păstrează la frigider într-un recipient bine închis, pentru ca în frigider să nu pătrundă mirosul de ceapă.

Între timp se pregătesc cartofii: se curăță, se taie pai, se țin în apă rece pentru a-și lăsa amidonul, apoi se scurg bine pe un șervet de hârtie absorbant.

Carnea se distribuie în mod egal pe cele 8 frigărui și se încinge grătarul pe cărbune, gaz sau electric. În caz de nevoie, puteți găti frigăruile într-o tigaie groasă. Se taie pe sfert celelalte roșii. Se încinge suficient ulei într-o tigaie și se prăjesc cartofii pai, până ce devin galben-aurii, apoi se lasă la scurs și se sărează.

Înainte ca frigăruile să fie gata (NU trebuie fripte foarte bine, ci trebuie să fie încă ușor rozalii), se coc și roșiile pe grătar, pe partea cu coajă.

Cartofii se așază mai întâi pe farfurie, apoi frigăruile deasupra și se garnisesc cu roșii coapte pe grătar. Totul se poate decora cu frunzulițe de coriandru și pătrunjel.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 Găsești baveta Angus în pachetul Grill Pack. Comandă-l de AICI.