CIORBĂ DE VĂCUȚĂ
CU CARNE DE VITĂ ANGUS

CIORBĂ DE VĂCUȚĂ
CU CARNE DE VITĂ ANGUS

Ingrediente:
800 g capac
1 ceapă mare
2 morcovi
1 păstârnac
1 țelină medie
1 pătrunjel
1 ardei roșu mare
500 g păstăi fasole verde/ galbenă rotundă
½ varză
½ conopidă
500 ml suc de roșii
500 ml roșii cuburi (opțional)
Frunzele de la o țelină
Sare, piper după gust

 

➤ Mod de preparare ciorbă de văcuță:
Capacul de vită tăiat cubulețe se pune la fiert într-o oală cu apă rece și puțină sare (pentru a ajuta la strângerea spumei ce se va îndepărta pe măsură ce se formează). După ce carnea de vită a fiert, se adaugă ceapa tăiată mărunt și rădăcinoasele tăiate cubulețe. Oala se acoperă cu un capac şi se fierbe la foc mic până când carnea este aproape gata.

Atunci se adaugă varza tăiată fideluță, buchețelele de conopidă, fasolea păstăi și ardeiul. După aproximativ 15 minute de fierbere, se drege supa cu bulion și roșiile tăiate cub, sare și piper după gust. La final se adaugă frunzele de țelină mărunțite și se închide focul. Mai este nevoie de încă 10 minute de răbdare pentru a lăsa oala acoperită cu capac, pentru ca ciorba de vită să-și omogenizeze aromele și să-și desăvârșească gustul. Iată o rețetă simplă pentru o mâncare traditionala gustoasă și hrănitoare!

 

➤ Capacul de vită Angus îl găsești în pachetul Kid Pack și în Family Pack. Comandă-le de AICI!

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!