CARNEA DE VITĂ ÎN
ALIMENTAȚIA BEBELUȘULUI

CARNEA DE VITĂ ÎN
ALIMENTAȚIA BEBELUȘULUI

Dacă în pântece bebelușul este hrănit prin cordonul ombilical cu substanțele necesare procesate de corpul mamei, laptele matern este alimentul natural unic ce face trecerea de la hrănirea intrauterină la cea independentă, cu multitudinea de alimente oferite de mediul exterior pe care micuțul treptat va trebui să le accepte și să le asimileze pentru o dezvoltare armonioasă. Diversificarea, un moment crucial în alimentația sugarului, se realizează treptat începând cu luna a 6-a de viață când sunt recomandate anumite legume: cartoful dulce, pătrunjelul, dovlecelul, morcovul, păstârnacul, fasolea verde, dovleacul plăcintar, ardeiul gras sau capia, gogoșarul, feniculul, ceapa, prazul și usturoiul.

 

Odată ce bebelușul se obișnuiește cu legumele şi cu fructele se poate introduce carnea, pentru că aceasta este o sursă esențială de Fe, iar bebelușul își epuizează în primele 3-5 luni  rezervele de Fe de la naștere; pentru început se poate introduce carnea  de pasăre, care este ușoară, dacă aceasta este crescută fără hormoni și antibiotice. După o săptămână se poate face trecerea la carnea de vită, aceasta fiind recomandată pentru că este bogată în fier ușor de absorbit și de folosit de organism.

 

Carnea de vită furnizează proteine de calitate superioară, alături de Fe, Zn, Se și de vitamine A, B12, C și D. Dacă aminoacizii au rol în construcția și întreținerea tuturor țesuturilor și organelor, Fe previne anemia la care e predispus sugarul după 5 luni, vitamina D este implicată în absorbția ca și în fixarea lui în oase și, alături de vitamina C și A, întărește sistemul imunitar. Vitamina B12 este implicată în formarea globulelor roșii și în funcționarea sistemului nervos. Toate aceste substanțe nutritive se găsesc într-o bucățică de carne!

 

De vreme ce carnea este un aliment complex, pentru ca bebelușul să beneficieze de el la maxim este de o importanță covârșitoare să alegem cu grijă sursa de carne. Cu cât animalele sunt crescute și hrănite mai natural, cu atât mai sănătoasă și benefică va fi carnea lor, de aceea carnea de vită Angus este una dintre cele mai sănătoase opțiuni.

 

Bucățica de carne pentru bebeluș se prepară cel mai bine prin fierbere în apă, eventual cu foarte puțin ulei. Carnea trebuie apoi mărunțită și pasată, pentru a fi apoi încorporată în piureul de legume. Este recomandată fierberea unor cantități mici și consumarea inclusiv a apei în care a fiert carnea. Acea apă plină de minerale prețioase poate fi folosită la obținerea piureului de carne cu legume. Dacă micuțul nu va accepta de prima dată această mâncare, se recomandă prepararea unui piure din părți egale de legume și carne de vită. Legumele completează nutritiv carnea de vită prin aportul de fibre, glucide și vitamine.

 

Dincolo de valabilitatea acestor linii directoare, diversificarea alimentației sugarului se va realiza consultând medicul pediatru, care va adapta principiile de nutriție la particularitățile micuțului dumneavoastră.

 

Însă în ceea ce privește  calitatea cărnii de vită, o sursă sigură pentru cei mici, dar și pentru cei mari, vă oferă ferma Karpaten Meat unde bovinele Angus sunt crescute liber pe pășune și hrănite cu iarbă, fără administrare de antibiotice, hormoni de creștere, premix-uri sau soia. Alimente sănătoase înseamnă și transparență în procesul de obținere a lor, altfel spus trasabilitate. Carnea de vită Premium Angus oferă trasabilitate completă, pentru un plus de încredere și pentru porția de sănătate din farfurie!

[no_social_share_list]