TOCĂNIȚĂ DE VITĂ

TOCĂNIȚĂ DE VITĂ

Tocănița de vită pregătită la Instant Pot, la programul sub presiune.
A iesit extrem de fragedă iar carnea s-a desprins super ușor de pe os 👌.

➤Ingrediente:
• 1,6 kg coaste de vită Premium Angus
• 3 morcovi curățați și tăiați rondele
• 2 tije de apio tăiate în bucăți mai mici
• 1 ceapă tocată mărunt
• 3 căței de usturoi zdrobiți
• 1 lingură pastă de roșii
• condimente & plante aromatice: sare, piper, cimbru, rozmarin (toate dupa gust)
• 150 ml. vin roșu
• 1 lingură amidon alimentar
• Pt. servit: piure de cartofi

➤ Mod de preparare:
1. În puțin ulei, prăjiți coastele de vită Premium Angus tăiate în bucăți mai mici, câte 2 minute pe fiecare parte, după care le scoateți și le puneți separat.
2. Căliți pe rând, în aceeași oală, ceapa și usturoiul, adăugați morcovii și amestecați.
3. Așezați carnea de vită în oală, adăugați condimentele, plantele aromatice, pasta de roșii și vinul și amestecați. Turnați apoi apă în oală până ce ingredientele sunt acoperite.
4. Puneți apoi capacul la Instant Pot și lăsați-l timp de 45 de minute pe programul „pressure cook”.
5. Scoateți carnea și legumele din oală. Zeama rămasă o puteți strecura și turna înapoi în oală.
6. Amestecați o lingură de amidon cu 3 linguri de apă și adăugați compoziția în oală, peste zeamă. Acuma puteți așeza în oală și carnea de vită (desprinsă de pe os și ruptă în bucăți mai mici) și legumele pe care le-ați scos la pasul nr. 5. Lăsați totul sa fiarbă până când lichidul se îngroasă și ajunge la o consistență de sos.

Asta e tot. Se poate servi cu pireu cremos de cartofi.

➤ Rețetă creată de Nicoleta Catargiu. Poți găsi această rețetă, AICI.
➤ Coastele de vită Angus le puteți găsi în pachetul Barbecue Pack. Comandă-l de AICI!
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!