TIPURI DE MARINATE

TIPURI DE MARINATE

O marinată (marinadă) este un amestec de ingrediente folosit pentru a adăuga gust suplimentar cărnii de vită. În timp ce unele marinate acide sau enzimatice putând astfel fragezi carnea, rolul principal al unei marinate este de a îmbogăți aroma preparatelor. Pentru a obține o carne fragedă și reușită, trebuie să selectați metoda potrivită pentru piesa aleasă și să o gătiți după recomandări.

Marinate lichide:
Sunt amestecuri fluide formate din diverse combinații de ingrediente ce pot include uleiuri aromate, precum uleiul de măsline sau uleiurile cu diferite arome; oțeturi, precum oțetul de vin roșu sau cel balsamic; sucuri de fructe precum sucul de lămâie sau de portocală; vinuri albe rosii sau roze, ierburi proaspete sau uscate, precum cimbru, rozmarin, busuioc sau pătrunjel; mirodenii precum piperul alb, negru sau roșu, chimenul sau coriandrul și alte condimente precum usturoiul și ghimbirul granulat sau paprika.

Marinate uscate:
Sunt amestecuri de condimente, ierburi, sare și zahăr, care pot fi presărate sau frecate pe suprafața cărnii. Marinatele uscate sunt recomandate când se dorește formarea crustei exterioare a cărnii de vită. Acest tip de marinată aduce un aport de arome puternice determinând o explozie de savoare care va răsfață papilele gustative.

Marinate sub formă de pastă:
Acest tip de marinate se prezintă sub formă de pastă sau amestecuri dense sunt compuse din ingrediente precum usturoiul zdrobit, ghimbirul mărunțit, ierburi proaspete și condimente măcinate. Alte exemple de ingrediente folosite în marinatele sub formă de pastă includ curry, pasta de curry, pasta de tomate, pasta de ardei iute, pasta de miso, pasta de tamarin și alte paste condimentate. Marinatele sub formă de pastă sunt perfecte pentru a fi frecate pe suprafața cărnii deoarece astfel ingredientele pot pătrunde adânc în profunzimea cărnii adăugând un plus de savoare și gust și sunt ideale pentru preparatele la grătar sau în tigaie.

Marinate populare

Marinatele sunt rapide și ușoare, mai ales dacă rămânem în combinații simple de aromă.

Câteva combinații populare:

  • Condimente proaspete, precum cimbru și rozmarin, cu ulei de măsline
  • Un amestec de sos de roșii și sos Worcestershire
  • Sos de soia, puțină miere și suc de portocale
  • Sos de roșii, puțin oțet de vin roșu și muștar Dijon
  • Ulei de măsline, puțin suc de lămâie și oregano și/ sau rozmarin uscat

 

Pentru a achiziționa o carne de vită de calitate la cel mai corect preț per kg, intră pe magazinul online și selectează un steak de vită la care poți găti cele mai bune sosuri pentru carne.