SFATURI PENTRU O
MARINARE CORECTĂ

SFATURI PENTRU O
MARINARE CORECTĂ

Pentru a achiziționa o carne de vită de calitate la cel mai corect preț per kg, intră pe magazinul online și selectează un steak de vită care ți se potrivește.

 

Cât de multă marinată folosim?

Utilizați o jumătate de cană de marinată pentru a aroma aproximativ de 500g de carne de vită.

Evitați ingredientele zaharoase – zahărul se va arde înainte ca tăietura din carne de vită să fie gătită.

Nu adăugați cantitate prea mare de ingrediente sărate cum ar fi sosul de soia deoarece acestea extrag sucurile naturale din carne, uscând-o.

 

Cât timp să marinăm?

Puneți carnea de vită în marinata pregătită și lăsați-o să se absoarbă aromele.

Acoperiți și refrigerați întotdeauna carnea de vită marinată dacă nu intenționați să o gătiți în 20 de minute de la preparare.

Marinați bucățile mari de carne de vită (de exemplu pentru fripturi), timp de 12-24 ore.

Cuburile de carne pentru kebab au nevoie de maxim 2-3 ore de marinare.

 

Cum să gătești carne de vită marinată?

Îndepărtați carnea de vită din marinată și tapetați-o ușor cu șervete de hârtie.

Gătiți acea carne de vită marinată folosind metoda de gătit planificată.

Nu vărsați marinată peste carne în timpul gătitului, deoarece va strica gustul cărnii și va afecta modul de gătire.

Pentru a menține carnea de vită umedă (dacă e cazul), ungeți-o cu puțină marinată pe măsură ce se gătește, cu excepția ultimelor minute de gătire.

 

Cum se păstrează sosurile?

Aruncați orice baiț – lichid, uscat sau pastă care a intrat în contact cu carnea de vită crudă. Păstrați orice amestec uscat nefolosit într-un recipient etanș. Refrigerați marinatele lichide neutilizate într-un recipient închis timp de maxim 1-2 zile. Pastele acoperite cu folie de plastic se pot păstra de asemenea în frigider timp de 1-2 zile.