CARNEA DE VITĂ ANGUS ÎN SOUS-VIDE

CARNEA DE VITĂ ANGUS ÎN SOUS-VIDE

Piesele de carne cele mai potrivite pentru sous-vide sunt cele bine marmorate, cu grosime mai mare de 2.5 cm. Carnea de vită Angus este perfectă pentru acest mod de gătire. Piese precum antricot, t-bone, mușchiuleț, chiulotă, vrăbioară sau chiar bavetă pot fi transformate în preparate ideale, pentru cei care prețuiesc gustul dar și sănătatea.

 

Pentru o friptură de vită:

Rare – 54°C – 1 oră

Medium – 58°C – 1 oră

Well Done – 68°C – 1 oră

 

Timpul este estimativ, pentru fripturi cu o grosime de 2,5 cm. Dacă bucata de carne este mai groasă, timpul se dublează. De asemenea, depinde și ce tip de carne de vită este aleasă. Cea marmorată, cu bucăți de grăsime inserată va fi mai gustoasă și se va face mai rapid decât cea slabă în marmorare.

 

Cumpără toate accsorile necesare pentru SOUS-VIDE de AICI.

 

Cum gătești carnea de vită Angus la sous-vide?

Pasul 1:

Preîncălzește vasul de sous-vide la temepratura dorită, pe baza tabelului de mai sus. Lasă apa din vas să ajungă la temperatura setată, înainte să introduci carnea.

Pasul 2:

Asezonează carnea cu sare și piper. Asigură-te că ai condimentat și marginile.

Pasul 3:

Dacă dorești să folosești plante aromatice, pentru extra savoare, poți adăuga în punga de vidat frunze de rozmarin sau cimbru, distribuindu-le pe ambele părți ale cărnii.

Pasul 4:

Sigilează punga, folosind aparatul de sigilat în vid V.300 negru

Pasul 5:

Adaugă punga sigilată în baia de apă. Dacă punga este închisă ermetic, carnea ar trebui să se scufunde. Gătește conform tabelului de mai sus.

Pasul 6:

Scoate carnea din pungă și așeaz-o pe un prosop de bucătărie din hârtie. Finisează apoi carnea după preferință, fie la cuptor sau în tigaie pentru a-i da o crustă rumenită.

*imaginile din acest articol au fost preluate de pe site-ul https://www.seriouseats.com/food-lab-complete-guide-to-sous-vide-steak