CARNEA ANGUS LA
CUPTOR

CARNEA ANGUS LA
CUPTOR

Piese mai mari sau mai groase de carne de vită Angus se pretează cel mai bine pentru acest mod de gătire. Vrăbioară de vită la cuptor sau mușchi de vită la cuptor pot fi nume de fripturi din meniurile restaurantelor bune din oraș, dar și surprize culinare pe care tu să le pregătești acasă pentru cei dragi. Totuși piesele de carne cele mai potrivite coacerii la cuptor rămân acelea obținute din pulpa de vită: capac, nucă, rasol, fricandou, ele având un grad de marmorare mai redus și necesitând un timp mai îndelungat de gătire.

 

Deși implică mai mult timp, să gătești la cuptor este cea mai simplă metodă deoarece necesită mai puțină atenție. Este o metodă de căldură uscată pentru care se folosește un cuptor preîncălzit. Mai întâi carnea se gătește la o temperatură foarte mare, pentru a se forma o crustă protectoare, care va împiedica evaporarea sucurilor din interiorul bucății de carne. Apoi se micșorează intensitatea căldurii, continuându-se gătirea ca o coacere în suc propriu a fibrelor de carne frăgezite în prealabil prin marinare.

 

Friptura la cuptor pare a fi înșelător de simplă, dar jonglând cu timpii de gătire și temperatura, această formă de gătit poate fi o artă. Trucul este să prăjim friptura de vită fără a o usca. Legând bucata de carne într-o formă compactă ajută să nu se usuce. Dar elementele de bază nu se schimbă: Pune o friptură, descoperită, în cuptor la o temperatură de 250 °C la 300 °C și las-o până la gradul de coacere dorit.