CARNEA ANGUS LA CUPTOR

CARNEA ANGUS LA CUPTOR

Piese mai mari sau mai groase de carne de vită se pretează cel mai bine pentru gătirea la cuptor. Deși necesită mai mult timp, să gătești la cuptor este cea mai simplă metodă deoarece necesită mai puțină atenție. Este o metodă de căldură uscată pentru care se folosește un cuptor preîncălzit.

 

Mai întâi carnea se gătește la o temperatură foarte mare, pentru a se forma o crustă după care se micșorează intensitatea căldurii. Friptura la cuptor pare a fi înșelător de simplă, dar jonglând cu timpul de gătire și temperatura, această formă de gătit poate fi o artă. Trucul este să prăjim friptură de vită, fără a o usca.

 

Cu cât bucățile sunt mai groase, gătirea acestora este mai greoaie, iar gradul de gătire din interior e mai greu de obținut. Pentru gătitul la cuptor puteți lua orice piesă de la flanc până la file. Dacă puneți friptură rece din frigider în cuptor, se poate găti neuniform, deci este important să o lăsați să se încălzească puțin. Porniți cuptorul și asigurați-vă că grila este de aproximativ 10 până la 15 cm de încălzitor. Asezonați sau marinați carnea după cum doriți. Carnea se poate rumeni în tigaie pe toate părțile înainte de a fi introdusă în cuptor. Niciodată nu se folosește o furculiță pentru a manipula carnea – doar un clește sau o spatulă. După gătire pentru a rămâne suculentă carnea se lasă să se odihnească timp între 3 și 10 minute, pentru a permite cărnii să absoarbă sucul. Dacă tăiați imediat friptura, sucul se scurge și friptura se usucă. Tăiați friptura pe diagonală astfel obțineți cea mai fragedă carne.