CARNEA ANGUS GĂTITĂ
PRIN SOTARE

CARNEA ANGUS GĂTITĂ
PRIN SOTARE

Ce este sotarea?

Indiferent dacă utilizați un wok, crăticioară sau tigaie, prăjirea rapidă sau sotarea este o metodă rapidă cu aport mare de căldură, care utilizează un pic de ulei pentru prăjire, iar ingredientele sunt tăiate felii subțiri și trebuie agitate în timp ce le gătiți. Se adaugă sos, legume și alte ingrediente.

 

Diferența dintre prăjire și sotare

Diferența dintre prăjire și sotare este, în principiu dimensiunea cărnii pe care o gătiți și dacă bucățile de carne sunt amestecate în timpul gătirii sau nu. Bucățile mai mari de carne de vită sunt puse în tigaie cu ulei încins și lăsate singure să se rumenească. Aceasta este rumenirea sau prăjirea obișnuită. La prăjirea rapidă sau sotare se folosesc felii subțiri și mai mici de carne de vită, care sunt amestecate în mod constant în timpul gătirii.

 

Sotarea dietetică

Unii bucătari folosesc apă în loc de ulei pentru rețete cu un conținut de grăsime mai mic. La fel se poate proceda și în cazul cărnii de vită Angus, atunci când pregătim piese cu un grad mai mare de grăsime intramusculară, cum ar fi greabănul, baveta sau chiulota de vită.

[no_social_share_list]