Ce tip de fan de steak-uri ești?

Ce tip de fan de steak-uri ești?

Când ne gândim la un steak de vită Angus, avem în fața ochilor o bucată de carne de vită de calitate, cu aspect marmorat, un strat de grăsime exterioară numai bună de pus pe grătar.

Însă dincolo de secretele bucătarilor renumiți, care recomandă această carne deosebită, gustul nu este doar o desfătare pentru simțuri. El reprezintă un prim răspuns al organismului la o masă sănătoasă, sățioasă și echilibrată din punct de vedere nutritiv.

Indiferent câte rețete de grătar încercăm, tot steakul de vită ne face cel mai tare cu ochiul și ne încântă papilele gustative. Poate că știm deja că o carne de vită de calitate, marmorată, se transformă ușor într-o friptură perfectă. Însă aspectul marmorat al cărnii este dat chiar de grăsime, ea fiind principala sursă atât pentru gust cât și pentru frăgezime.

Bucură-te de beneficiile grăsimii de vită

Știm deja că în cazul cărnii de vită grăsimea are un efect benefic și este una dintre grăsimile sănătoase recomandate corpului.

În funcție de regiunea anatomică din care provin piesele de carne și de textura acestora, piesele pot fi mai marmorate sau mai puțin marmorate. Cu o pregătire și gătire corectă toate piesele provenite dintr-o carcasă se pot transforma într-un steak rafinat și delicios.

Din acest motiv este recomandat să rămână stratul de grăsime extramusculară pe piesele de carne în timpul preparării.

Astfel avem o gătire perfectă a steakurilor, grăsimea topită creează o crustă exterioară care menține sucurile naturale ale cărnii în interior și, în același timp asigură rumenirea exterioară specifică steakurilor. Ambele efecte duc la un gust deosebit al cărnii de vită și la frăgezimea ridicată a acesteia, fiind mai indicată și mai eficientă decât condimentarea.

Grăsimea de vită are o contribuție importantă la starea noastră de sănătate, câtă vreme nu exagerăm cu consumul.

1. Grăsimea este obținută în urma unui proces de finisare bine pus la punct, bazat pe rețete de furaje naturale și atent selectate.
2. Grăsimea este un element esențial al cărnii de vită Angus, iar genetica acestei rase împreună cu un proces de creștere, îngrășare și finisare bine puse la punct duc la o calitate superioară și constantă.
3. Grăsimea dezvoltată de vitele Angus se găsește atât pe suprafața întregii carcase, cât și la nivel intramuscular (marmorare).
4. Principalul rol al grăsimii este de a oferi gust și frăgezime, o bună proporție de grăsime va însemna o carne de vită de calitate.
5. Grăsimea e importantă în procesul de maturare, prin faptul că oferă aport de frăgezime prin ruperea fibrelor, rezultând o carne de vită fragedă.
6. În timpul gătirii asigură un mediu propice rumenirii, iar rumenirea e factorul care contribuie decisiv la gustul final al unei fripturi de vită.
7. Gustul cărnii este influențat de grăsime pentru a oferi o aromă aparte acesteia.
8. De asemenea grăsimea este o sursă importantă de energie pentru organism.
9. Grăsimea din carnea de vită cuprinde acizi mononesaturați (acid oleic); acest tip de grăsimi este important pentru sănătatea inimii.
10. Grăsimea de vită conţine şi acizi polinesaturați, care îmbunătăţesc nivelul de colesterol din sânge.