7 motive pentru care să alegi
carnea de vită Premium Angus

7 motive pentru care să alegi
carnea de vită Premium Angus

Peste 90% dintre români consumă carne cel puțin o dată pe săptămână, iar 49% din ei includ carnea în meniul zilnic. Cele mai recente date furnizate de Institutul Național de Statistică indică o creștere constantă a consumului de carne în țara noastră.

În acest context, e important ca alegerea cărnii consumate să construiască un meniu gustos dar care ține și la sănătatea ta. Poți face asta într-un mod sustenabil, cumpărând chiar de la fermieri locali, care garantează trasabilitatea produselor și calitatea cărnii pe care o primești acasă, direct din unitatea de producție.

De la fermă, direct la tine acasă

Cu toate că a fost contestată pentru mult timp, carnea roșie este una dintre cele mai sănătoase tipuri de carne și devine din ce în ce mai populară, odată cu înțelegerea calităților sale, mai ales în cazul sortimentelor precum carnea de vită Angus. Carnea de vită de calitate superioară se regăsește în meniul marilor emisiuni culinare, a multor chefi premiați Michelin, chefi din bucătării gourmet, a sportivilor, în general în farfuriile celor preocupați de ceea ce mănâncă.

➤ Iată 7 motive pentru care e recomandat atât de medici, de nutriționiști, de economiști și de fermieri, să consumi carne de vită produsă local, în sistem extensiv.

 

1. Carnea de vită – o componentă importantă a unei diete echilibrate

Carnea de vită Premium Angus conține un pachet bogat de nutrimente: proteine, care contribuie substanțial la întreținerea musculară, gestionarea greutății corporale și prevenirea bolilor cronice, dar și vitamine (B6, B12) și minerale (F, Zn) necesare în dezvoltarea și menținerea capacității cognitive, atât la copii cât și la adulți

2. Versatilă în gătire, gustoasă în farfurie

Contrar aparențelor și îmbucurător pentru cei cărora le e încă teamă să gătească acest tip de carne, indiferent de abilitățile de bucătar, având ingrediente de calitate, poți pune pe masă, preparate delicioase. Ținând cont de doar câteva reguli de bază, poți pregăti ușor carnea de vită Angus, fiind fragedă și delicioasă.

3. Slow food / grass fed – carne fără antibiotice, fără hormoni și fără cereale

Termenul de slow food se referă la respectarea ritmului natural de dezvoltare al animalelor, fără intervenții artificiale în creșterea acestora, cu scopul accelerării. Creșterea extensivă a vacilor durează mai mult timp, bovinele fiind libere pe pășune, pe întregul parcurs al anului. Rezultatul, chiar dacă este unul încet, se traduce în calitate superioară, obținută cu respect atât pentru animale, cât și pentru oamenii care vor consuma în siguranță acest produs.

4. De la iarba de pășune, direct în farfurie – trasabilitate completă a produselor

Când cumperi direct de la fermier, mai ales de la un producător care asigură trasabilitate, poți avea siguranța unui produs natural, sănătos, curat. Carnea de vită Premium Angus este produsă în Transilvania, la poalele Carpaților, într-un mediu natural întreținut cu intervenție minimă și atenție la fiecare etapă de producție.

5. Contribui direct la dezvoltarea producției românești

Consumul local este extrem de important pentru dezvoltarea produselor locale deoarece acesta poate contribui la creșterea economiei locale și la dezvoltarea comunităților din zonă. Prin consumul local, banii rămân în comunitate, ceea ce înseamnă că aceștia sunt cheltuiți în afaceri locale și servicii ce vor avea un context favorabil dezvoltării și inovației.

6. Ușor de comandat, la un click distanță

Obiceiul de a comanda online a devenit ceva uzual, chiar și în domeniul alimentar, în perioada postpandemică, păstrându-se preferința pentru acesta. Ușurința și rapiditatea cu care poți comanda, precum și investițiile magazinelor online în accesibilizare, au ajutat clienții să salveze timp și să aibă acces la produse variate, de calitate, indiferent de locație.

7. Carnea preferată vine la pachet cu informații direct de la producător

Degeaba ai cumpărat cel mai bun produs de pe piață, dacă primești sfaturi greșite de utilizare. Atunci când cumperi direct de la producător, odată cu carnea de vită Angus, primești și informația precisă despre cum să te bucuri de întregul potențial al acesteia, indiferent de piesa aleasă. Când alegi Karpaten Premium Angus, poți interacționa direct cu fermierul sau cu echipa de producție, pentru a afla detaliile dorite despre carnea achiziționată.