GRASS-FED

CREȘTEREA NATURALĂ A BOVINELOR ANGUS

Bovinele Angus din Transilvania sunt crescute și îngrășate exclusiv pe pășuni, pășuni native și terenuri improprii pentru majoritatea culturilor. Variații ale factorilor sezonieri și geografici influențează calitatea cărnii de vită provenită de la bovine furajate cu iarbă. Datorită creșterii solicitărilor de alimente naturale și sănătoase, carnea de vită hrănită cu iarba din Transilvania este văzută ca o componentă importantă a unei diete sănătoase.

 

Bovinele de carne Angus crescute pe pășuni, cu iarbă, au în mod natural un nivel de grăsimi saturate și colesterol mai scăzut, oferind în același timp un nivel mai ridicat de antioxdidanți și de acizi grași Omega 3. Mai mult decât atât, antioxidanți, vitaminele A și C, beta-caroten și oligoelemente sunt prezente în carnea care provine de la aceste bovine. Riscul de contaminare cu E.Coli este prezent pentru sistemul de hrănire în stabulație cu cereale și mai puțin probabil pentru sistemul extensiv de creștere pe pășune.

 

Din aceste motive, consumatorii caută tot mai mult carne, ce provine de la bovine hrănite cu iarbă de pe pășuni. Pentru mai multe detalii despre produsele noastre accesați secțiunea SHOP.

Ultimele analize în domeniu arată de ce carnea de vită care provine de la bovine de carne hrănite cu iarbă este mai mult mai bună pentru sănătatea umană decât carnea de vită care provine de la bovine hrănite cu cereale:

80% mai multă grăsime0

30% mai puțin colesterol0

> 140 de calorii pe porție0

4 x mai multă vitamina E și vitamina C0

10 x mai multă vitamina A0

3 x mai mult acid linolenic concentrat0

4 x mai multi raportul de acizi grași esențiali0

2 x mai mult Beta Caroten 40