T-BONE STEAK DE ANGUS
LA GRĂTAR

T-BONE STEAK DE ANGUS
LA GRĂTAR

➤ Ingrediente:
• 2 bucăţi de T-bone steak  de vită Angus (cca. 800g)
• 2 căţei de usturoi
• 1 linguriţă fulgi de ardei iute
• 2 linguri sare de mare
• 2 linguri piper negru
• 3 lămâi netratate
• 3 linguri ulei de măsline
• puţin vin Sherry sec

 

Mod de preparare T-bone steak la grătar:
Se curăţă şi se taie mărunt usturoiul, după care se amestecă cu cojile de lămâie, cu ardeiul iute, sarea de mare, piperul şi uleiul de măsline. Carnea de vită se unge cu acest sos de marinare, după care se lasă trei ore în frigider să se pătrundă cu aroma condimentelor. Se pregăteşte grătarul și se rumenesc pe el bucățile de T-bone câte şase minute pe fiecare parte. Se adaugă încă puţină sare de mare şi se lasă la răcit. La final steak-urile se taie în felii de aprox. un centimetru grosime şi se așează pe farfurii, după care se stropesc cu puțin vin Sherry sec. O rețetă simplă în câteva cuvinte pentru un steak aromat și delicios!

 

Garnitură:
Ca şi garnitură se poate folosi porumb fiert.
.
.
Premiumangus.ro vă urează poftă bună!