T-BONE CU AROMĂ
DE MENTĂ

T-BONE CU AROMĂ
DE MENTĂ

Ingrediente:
• carne pentru friptură / steak-uri (cca. 1kg)
• 2 buc T-Bone Steak, cca. 3 cm grosime
• 100 ml ulei de măsline
• sucul şi coaja rasă de la 2 lămâi netratate
• 2 căţei de usturoi
• 2 crenguţe de rozmarin
• 1 crenguţă de cimbru
• 1  legătură de mentă proaspătă
• sare
• piper
• zahăr

 

Mod de preparare:
Uleiul de măsline, coaja şi sucul obţinut de la cele două lămâi se pun într-un blender, după care se adaugă usturoiul, menta, rozmarinul şi cimbrul, toate se taie mărunt în blender.  T-Bone steak-ul se pune într-un castron, se unge pe toate părţile cu sosul obţinut, după care se lasă două ore în frigider la marinat. Carnea este lăsată să se scurgă câteva minute, după care se condimentează cu sare, piper şi puţin zahăr. Se pune pe grătar la o temperatură medie şi se lasă să fie pătrunsă de căldură timp de 7-8 minute. Ȋn acest timp, carnea se unge din nou cu sosul rămas. După ce se ia de pe grătar steak-ul se lasă să se răcească timp de cinci minute.

 

Garnitură:
Legume la grătar.
.
.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!