BAVETĂ DE VITĂ
ANGUS LA GRĂTAR

BAVETĂ DE VITĂ
ANGUS LA GRĂTAR

➤ Ingrediente:
• 1 kg Skirt Steak
• 2 cepe
• 2 căței de usturoi
• 500 ml suc de portocale
• 2 linguri sos barbeque
• 1 bucată de ghimbir, cca. 2 cm
• sare
• piper

 

➤ Mod de preparare: 
Ceapa, usturoiul şi ghimbirul se taie în felii subţiri. Carnea se condimentează cu sare şi piper, după care se pune într-un castron. Tot în acest castron se adaugă usturoiul şi ghimbirul, iar sucul de portocale se toarnă peste aceste ingrediente. Se lasă cel puţin şase ore la marinat în frigider. După cele şase ore se scoate și se tamponează cu șevrevte de hârtie pentru bucătărie, pentru a se usca. Baveta se pune pe grătar la o temperatură ridicată pentru a fi pătruns pe ambele părţi. Carnea se lasă să se răcească, după care se taie pe lungime în bucăţele subţiri.

 

➤ Garnitură:

Se pot folosi cartofi cu rozmarin sau se pot face sandwich-uri.

.

.

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!