CHIULOTĂ CU
USTUROI, LA CUPTOR

CHIULOTĂ CU
USTUROI, LA CUPTOR

Ingrediente:
• 4 buc. chiulotă (rumpsteak) – cca. 200g
• 1 căpăţână de usturoi
• 2 linguri ulei de măsline
• 100 g unt, la temperatura camerei
• 1 lingură de cimbru proapsăt
• 1 lingură de rozmarin proaspăt
• Sare, piper, zahăr

 

Mod de preparare:
Se amestecă usturoiul (cu coajă) cu uleiul de măsline, după care se împachetează într-o folie de aluminiu şi se lasă 40 de minute în cuptor la o temperatură de 160°C. După ce usturoiul devine moale, acesta se scoate din coajă, se amestecă împreună cu untul, cimbrul şi rozmarinul. Toate aceste se pun într-un blender şi se amestecă până se obţine o pastă. Peste această pastă se adaugă sare şi piper. Rumpsteak-urile se prăjesc, timp de trei miunte, pe fiecare parte, dupa care se condimentează cu sare, piper şi puţin zahăr. Se așează apoi pe o parfurie și se ung sosul de usturoi, după care se servesc.

 

Sfat:
Ca şi garnitură se poate folosi salată asortată cu crutoane de usturoi.
.
.
 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!