MUȘCHIULEȚ FILE DE VITĂ
ANGUS LA CUPTOR

MUȘCHIULEȚ FILE DE VITĂ
ANGUS LA CUPTOR

Ingrediente (pentru 4 porții):
4 bucăţi de muşchiuleț file de vită Angus, tăiate la o grosime de 1,5-2cm
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de rozmarin
2 linguri sare
¼ cană haşmă, tăiată cubuleţe
4 căţei de usturoi, tocat
1 cană de Cabernet Sauvignon
1 lingură de muștar Dijon
2 linguri de unt
3 linguri pătrunjel tocat
Sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare mușchiuleț file de vită Angus la cuptor:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 200°C. Încălziți uleiul într-o tigaie, la foc mediu-mare. Combinaţi rozmarinul cu piperul şi sarea într-un bol mic și asezonaţi friptura cu amestecul obținut. Se prăjeşte carnea pe fiecare parte, timp de 1-2 minute. Așezați apoi mușchiulețul file de vită la cuptor timp de 5-10 minute la o temperatură medie, până când friptura de vită atinge gradul de gătire dorit. Lăsaţi-o apoi să se răcească timp de cinci miunte, după care serviţi.

După îndepărtarea mușchiulețului din tigaie, în aceasta adăugați haşma (ceapa franţuzească) şi usturoiul, lăsându-le pe foc pentru aproximativ două minute, la o temperatură medie. Totul se amestecă cu vin şi muştar și se ține pe foc până când sosul scade. La final se adaugă rozmarinul rămas, după care se pune untul în tigaie pentru a se topi. Scoateţi conţinutul din tigaie, adăugând pătrânjelul, asezonând cu sare, după gust. Seviţi lângă friptură sosul cremos și aromat.

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!