GULAȘ DIN CAPAC/ NUCĂ
DE ANGUS

GULAȘ DIN CAPAC/ NUCĂ
DE ANGUS

 Ingrediente (pentru 4 porții):
1,2 kg carne de vită
2 cepe
2 morcovi
2 ardei kapia
2 gogoşari
2 ardei graşi
țelină
bulion
chimen
cimbru
vin (după gust)

Carnea de vită care se folosește pentru această rețetă este pulpă (piesă de pulpă) sau capac.

 

➤ Mod de preparare:
• Se taie carnea în cubuleţe de 4-5 cm. Carnea nu se spală, se tamponează doar cu un prosop de hârtie.
• Se foloseşte o tigaie în care se adaugă ulei, se lasă la încălzit şi se adaugă cubuleţele de carne. După ce cubuleţele de carne au fost adăugate, se pune totul la foc mare şi se amestecă până când carnea îşi schimbă culoarea, după care se acoperă cu un capac.
• Ȋn tot acest timp, folosim o altă tigaie, în care se adaugă legumele, legume care se spală şi se toacă înainte. E bine de ştiut că legumele se călesc separat.
• După ce legumele s-au călit, se amestecă împreună cu carnea, se pun într-o oală şi se lasă să fiarbă, fiind acoperite cu un capac.
• Spre sfârşit, după ce toate ingredientele au fiert suficient, se adaugă bulion, chimen şi cimbru. După gust, se poate adăuga şi vin.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!