FRIPTURĂ DIN GREABĂN
DE VITĂ ANGUS

FRIPTURĂ DIN GREABĂN
DE VITĂ ANGUS

 Ingrediente: 

Pentru friptură:

Greabăn de vită 600 g – felii groase de 3 cm

Ulei de gătit 1 lingură

Amestec de condimente:

Praf de ustuoi ½ linguriță

Praf de ceapă ½ linguriță

Praf de verdețuri (cimbru și busuioc) 1 linguriță

Dafin 1 frunză

Piper negru ½ linguriță

Piper roșu 1 priză

Sare

 

Pentru sos:

Vin alb 75ml

Unt 30g

Sare și piper

 

 Mod de preparare  friptură din greabăn de vită Angus:

Greabănul se tamponează ușor cu șervete de bucătărie pentru a înlătura excesul de umezeală. Pe marginea bucății de carne se lasă un strat de 5 cm de grăsime albă. Toate condimentele se pun într-un mojar și se pisează bine, apoi se amestecă cu piperul roșu și cu uleiul.

 

Greabănul se masează bine cu uleiul condimentat și se lasă deoparte la macerat 30 minute.

 

Pe aragaz se încinge o tigaie și greabănul se frige în ea la foc mediu-mare timp de 5 minute pe fiecare parte, până capătă o crustă frumoasă, apoi tigaia se introduce în cuptorul preîncălzit la 225°C și se mai coace încă 10 sau 15 minute, până la punctul de gătire rare sau medium rare. Apoi se scoate din tigaie, se sărează, se acoperă cu folie de aluminiu și se mai lasă puțin la odihnit.

 

Sosul se pregătește astfel: friptura se fierbe în vinul alb, până ce cantitatea de lichid scade la jumătate. Apoi se adaugă untul, se lasă să se topească bine, după care se condimentează cu sare și piper. Greabănul se întoarce pe partea cealaltă și se poate servi imediat. Alături de friptura cu sos se mai poate servi o garnitură de cartofi sau legume sotate.

 

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 

 

 Găsești greabănul de vită Angus  în pachetul Frozen Pack. Comandă-l de AICI.