FRIPTURĂ DE ANGUS –
VIVA ESPAÑA

FRIPTURĂ DE ANGUS –
VIVA ESPAÑA

➤ Ingrediente:
• 2 bucăţi de carne pentru friptură / steak-uri (cca. 800g)
• 2 căţei de usturoi
• 1 linguriţă fulgi de ardei iute
• 2 linguri sare de mare
• 2 linguri piper negru
• 3 lămâi netratate
• 3 linguri ulei de măsline
• puţin vin Sherry sec

 

Mod de preparare:
Se curăţă şi se taie mărunt usturoiul după care se amestecă cu cojile de lămâie, cu ardeiul iute, sarea de mare, piperul şi uleiul de măsline. Carnea se unge cu acest conţinut, după care se lasă trei ore în frigider, la marinat. Se pregăteşte grătarul, iar carnea se rumenește pe acesta câte şase minute pe fiecare parte. Se adaugă încă puţină sare de mare şi se lasă la răcit. La final carnea se taie în felii de aprox. un centimetru grosime şi se așează pe farfurii, după care se stropeşte cu puțin vin Sherry sec.

 

Garnitură:
Ca şi garnitură se poate folosi porumb fiert.
.
.
Premiumangus.ro vă urează poftă bună!