FRIPTURĂ DE GREABĂN
ANGUS CU PIURE

FRIPTURĂ DE GREABĂN
ANGUS CU PIURE

Ingrediente:

1 kg greabăn de vită Angus

750 ml vin alb de gătit

oțet de masă
2 foi de dafin

2 cuișoare
4 coacăze
1 morcov
0.5 buc praz
1 rădăcină de țelină

1 ceapă

1 cățel de usturoi
ulei de prăjit

50 g făină albă

4 porții de piure de cartofi

4 crenguțe de rozmarin

Sare și piper

 

 

Mod de preparare friptură de greabăn cu piure:

Legumele se spală și se taie cubulețe. Pentru marinată se amestecă vinul, oțetul, condimentele și cubulețele de legume. Bucata de greabăn se așază într-un vas cu capac și se toarnă peste ea lichidul de marinată, atât cât să o acopere bine. Se așază capacul deasupra vasului și carnea se introduce la frigider pentru o oră.

 

După ce s-a marinat, greabănul de vită se scoate din frigider și se lasă la scurs. Se încinge uleiul într-o tigaie și se rumenește bucata de carne la foc iute pe toate părțile, după care se scoate deoparte.

 

În tigaie se adaugă făina și se încorporează în uleiul rămas, peste care se adaugă marinata, care se va amesteca mereu, până ce lichidul începe să fiarbă. Se spumează sosul astfel format, apoi se adaugă friptura în sos, se acoperă cu capac și se lasă să fiarbă înăbușit la foc mediu pentru 90 minute. Se adaugă câte puțină apă la nevoie, pentru ca sosul redus să nu se ardă.

 

Friptura de vită este gata atunci când fibra de carne se desface ușor cu ajutorul unei furculițe de friptură sau cu un cuțit cu lamă subțire. Atunci bucata de greabăn se scoate din tigaie, se potrivește de sare sosul rămas și se trece printr-o sită. Dacă este nevoie, se înlătură excesul de grăsime și se verifică consistența sosului, care trebuie să fie ușor vâscos.

Friptura se feliază și se așază pe farfurie alături de piureul de cartofi. Peste carne se toarnă sos și se decorează cu o crenguță de rozmarin.

 

 

 Greabănul de vită Angus îl poți găsi în pachetul Frozen Pack (AICI).

 

 

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!