FRICANDOU
CU SOS DE CIUPERCI

FRICANDOU
CU SOS DE CIUPERCI

 Ingrediente 
1 kg fricandou vită
2 buc gogoşar
2 buc ceapă
usturoi după gust
1kg de ciuperci (ideal ciuperici de paduri sau hribi)
4 linguri pastă de ardei
4 linguri sos de soia
cimbru
sare
piper
4 linguri ulei
vin alb
supă de vită (apă fiartă)
smântână lichidă
făină
unt

 

➤ Mod de preparare:

  • Se pune la încălzit uleiul şi se călesc legumele tăiate fâșii până devin sticloase.
  • Carnea se așază într-o tavă, se adaugă legumele călite, toate condimentele după gust și se introduc la cuptor.
  • Ciupercile se spală, se feliază și jumătate din cantitate se adaugă împreună cu carnea în tavă la cuptor cu capac
  • Se lasă la foc mediu timp de 10 minute; apoi se adaugă 100 ml de vin alb, supă de vită (apă) și se mai lasă la cuptor pentru 40 de minute.
  • Când carnea este gătită, se scoate din tavă și se menține la cald.
  • Restul de ciuperci se prăjesc în unt timp de 5 minute.
  • Sosul rezultat din gătirea cărnii se strecoară, se ajustează consistența cu făină amestecată cu unt, se adaugă smântâna, se condimentează cu sare și piper
  • Se adaugă ciupercile, se mai fierbe 2 minute pentru uniformizarea gustului și se servește cu fricandoul feliat.
  • Se servește cu piure de cartofi, garnitura de orez și salată.

 

 Fricandoul îl poți găsi în pachetul Family Pack. Comandă-l de AICI!

 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!