MUȘCHIULEȚ FILE
CU VIN ROȘU

MUȘCHIULEȚ FILE
CU VIN ROȘU

Ingrediente (pentru 4 porții):
4 bucăţi de muşchiuleţ Angus, tăiate la o grosime de 1,5-2cm
1 lingură ulei de măsline
2 linguri de rozmarin
2 linguri sare
¼ cană haşmă, tăiată cubuleţe
4 căţei de usturoi, tocat
1 cană de Cabernet Sauvignon
1 lingură de muștar Dijon
2 linguri de unt
3 linguri pătrunjel tocat
Sare şi piper, după gust

 

Mod de preparare:
Preîncălziţi cuptorul la o temperatură de 200°C. Încălziți uleiul într-o tigaie, la căldură medie-mare. Combinaţi rozmarinul cu piperul şi sarea într-un bol mic și asezonaţi friptura cu amestecul obținut. Se prăjeşte fripura pe fiecare parte, timp de 1-2 minute. Așezați apoi carnea la cuptor timp de 5-10 minute la o temperatură medie până când friptura atinge gradul de gătire dorit. Lăsaţi friptura să se răcească, timp de cinci miunte, după care serviţi.

După îndepărtarea fripturii din tigaie, în aceasta adăugați haşma (ceapa franţuzească) şi usturoiul, lăsându-le pe foc pentru aprox. două minute, la o temperatură medie. Totul se amestecă în vin şi muştar, până când sosul scade. La final se adaugă rozmarinul rămas, după care se pune untul în tigaie pentru a se topi. Scoateţi conţinutul din tigaie, adăugând pătrânjelul, asezonând cu sare, după gust. Seviţi lângă friptură.

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!