UN STEAK ANGUS
PERFECT

UN STEAK ANGUS
PERFECT

Urmați acești cinci pași simpli pentru succes:

1. Pregătiți grătarul să fie fierbinte. Rumeniți carnea de vită pentru a dezvolta aroma.

2. Întoarceți ușor carnea de pe o parte pe cealaltă cu un clește; nu străpungeți cu o furculiță.

3. Asigurați-vă suculența prin întoarcerea grătarului de pe o parte pe alta doar o singură dată, dacă carnea este mai subțire tăiată. Dacă frigi o bucată de carne mai groasă (peste 3 cm), este recomandat să o întorci des, trebuie să menții un echilibru între cantitatea de căldură primită de părți, grosimea ori consistența crustei formate și starea la care a ajuns bucata de carne în centrul ei (rare, medium rare, medium, medium well, well done)

4. Evaluați gradul de frigere cu un termometru instant special pentru steak-uri.

5. Lăsați steak-ul să stea deoparte și să se odihnească câteva minute înainte de servire.

 

Cea mai bună piesă:

Vrăbioară – Această tăietură clasică de mușchi este slabă, fragedă și plină de aromă.

Mușchiuleț – Această tăietură slabă este renumită pentru textura fragedă și aroma ușoară.

T-Bone – Este format din 2 tipuri de carne:  pe de o parte a osului în formă de T este antricot iar pe cealaltă parte este mușchiuleț.

Antricot – Bine marmorat, această friptură delicioasă oferă aroma consistentă și suculență.

Burger – Suculent și savuros