CIORBĂ DE PERIȘOARE DIN
CARNE DE VITĂ ANGUS

CIORBĂ DE PERIȘOARE DIN
CARNE DE VITĂ ANGUS

 Ingrediente:
Pentru perișoarele din carne de vită:
600 g carne tocată de vită Angus
1 lingură cu vârf de orez
1 ceapă mică
1 ou
Boia, sare, piper

 

Pentru ciorbă:
2 morcovi
1 păstârnac
1 țelină medie
1 pătrunjel
1 ardei gras roșu mare
2 cepe
250 g fasole verde
3 cartofi medii
1 dovlecel mediu
500 ml suc de roșii
½ l borș
1 legătură pătrunjel
Sare, piper după gust

 

Mod de preparare ciorbă de perișoare din carne de vită Angus:
Morcovii, păstârnacul, pătrunjelul, țelina și ceapa se curăță, se curăță și se taie cubulețe. În oala de ciorbă se pune puțin ulei și se călește mai întâi morcovul singur 2 minute, apoi se adaugă restul rădăcinoaselor și ceapa și se stinge totul în 4 l de apă caldă. Oala se va lăsa să clocotească 30 de minute, după care se adaugă legumele care fierb mai repede: fasolea verde tăiată la 1 cm lungime, cartofii și dovlecelul tăiate cuburi mai mari.

 

Între timp se pregătesc perișoarele: se călește o ceapă mică tocată mărunt, apoi se adaugă orezul spălat în apă rece în prealabil, se amestecă împreună pe foc și se dă cratița la o parte.

 

Într-un castron se pune carnea tocată de vită și se condimentează cu sare, piper, boia dulce si cimbru uscat. Peste ea se adaugă orezul călit cu ceapa și un ou bătut si se frământă bine toate.

 

După ce toate legumele au fiert se acrește ciorba cu sucul de roșii și borșul cald și se readuce oala la punctul de fierbere. Apoi se reduce focul la mediu spre mic si se așază în oală perișoarele modelate cu mâna la un diametru de 2 cm. Ele vor fierbe în oală timp de 15 minute. La început se vor duce la fund, dar se ridică singure la suprafață când sunt gata. Se stinge focul și se mai lasă oala încă 10 minute acoperită cu capacul.

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

 Găsești carnea tocată în pachetul Frozen Pack. Comandă-l de AICI