CIORBĂ CU NUCĂ
DE VITĂ ANGUS

CIORBĂ CU NUCĂ
DE VITĂ ANGUS

Ingrediente:

300 g nucă de vită Premium Angus

1 lingură ulei

1 ceapă potrivită

2 morcovi

1 gulie

felie țelină rădăcină

½ ardei verde

3-4 cartofi

1 linguriță rasa sare de Himalaya

½ linguriță piper negru măcinat

3 linguri pastă de gogoșari cu roșii

2 l de apă

1 gălbenuș de ou

1 lingură smântână

tarhon

sucul de la ½ lămâie mică

 

 

Mod de preparare ciorbă cu nucă de vită:

Conectăm vasul cu gătire sub presiune la o sursa de curent, apoi apăsăm butonul BROWN/SOTE, selectăm timpul 15 de minute și apăsăm START/Stop. Punem o lingură de ulei în vas și după 2-3 minute adăugăm carnea tăiată cubulețe mici și amestecăm cu spatula.

 

Adăugăm pe rând amestecând în vas ceapa și ardeiul tocate mărunt, morcovul tăiat rondele și țelina, gulia și cartofii tăiate cubulețe. Adăugam apoi sarea, piperul și pasta de gogoșari și turnăm 2 litri de apă peste carnea și legumele călite. Punem capacul și închidem conform indicatorului închis, apăsăm funcția SOUP și timpul de 30 de minute.

Verificăm să fie închisă supapa pentru aburi și apăsăm butonul START/STOP.

 

La terminarea programului, cu ajutorul unei spatule eliberăm supapa de aburi și lăsăm așa timp de 10-15 minute, apoi cu ajutorul unei mănuși de bucătărie desfacem capacul cu grijă. Adăugăm tarhonul tocat și sucul de lămâie, iar după ce s-a răcit ușor adăugăm și gălbenușul de ou amestecat cu smântâna.

 

 

 Nuca de vită Angus o poți găsi în pachetul Family Pack (AICI)

 

 

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

* rețetă ciorbă de vită preluată de pe blogul gastronomic https://retetetimea.ro/