CHIULOTĂ DE VITĂ
ANGUS LA TIGAIE

CHIULOTĂ DE VITĂ
ANGUS LA TIGAIE

Ingrediente:
2 buc. chiulotă de vită Angus
5-6 lingurițe de unt
Sare, piper

 

Mod de preparare chiulotă de vită Angus :
Se scoate carnea de la rece cu aprox. 2 ore înainte de gătire și se lasă la temperatura camerei pentru ca fibrele să se relaxeze. Se încinge tigaia, se adaugă untul pentru a se topi, apoi se așează în tigaie feliile de chiulotă. După un minut de rumenire se întoarce carnea cu o spatulă și se lasă la prăjit din nou. Pentru ca feliile să fie uniform gătite, iar sucurile să fie păstrate în mijlocul cărnii, se repetă procesul din minut în minut, până ajunge la gradul de gătire dorit, luând în considerare grosimea la care sunt tăiate piesele de carne. pentru a obține un steak fraged și aromat evitați să țineți carnea la tigaie mai mult de 4 minute.

Odată ce chiulota e gătită după gust, se condimentează cu sare și piper, se pune într-o folie de aluminiu şi se lasă încă cinci minute pentru ca aromele să se distribuie uniform. Doar apoi prepararea este gata, iar friptura de vită fragedă și aromată poate fi servită.

 

Garnitură:
Legume coapte la cuptor cu ulei de măsline.

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!