CHIULOTĂ DE VITĂ
ANGUS LA TIGAIE

CHIULOTĂ DE VITĂ
ANGUS LA TIGAIE

Ingrediente:
2 buc. chiulotă de Angus
5-6 lingurițe de unt
Sare, piper

 

Mod de preparare:
Se scoate carnea de la rece cu aprox. 2 ore înainte de gătire și se lasă la temperatura camerei pentru ca fibrele să se relaxeze. Se încinge tigaia, se adaugă untul pentru a se topi iar apoi se așează feliile de chiulotă. După un minut de rumenire se întoarce carnea cu o spatulă și se lasă la prăjit din nou. Pentru ca feliile să fie uniform gătite iar sucurile să fie păstrate în mijlocul cărnii, se repetă procesul din minut în minut, până ajunge la gradul de prăjire dorit, luând în considerare grosimea la care piesele sunt tăiate.

Odată ce carnea e gătită după gust, se condimentează cu sare și piper, se pune într-o folie de aluminiu şi se lasă încă cinci minute ca aromele să se distribuie uniform. Doar apoi prepararea este gata iar carnea poate fi servită.

 

Garnitură:
Legume la cuptor cu ulei de măsline.

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!