CAPAC DE VITĂ ANGUS
LA CUPTOR

CAPAC DE VITĂ ANGUS
LA CUPTOR

Ingrediente:
2 cepe roșii
1,2 kg capac de vită Angus
3 crenguțe de cimbru
500gr păstrârnac
2 linguri de ulei de rapiță/ ulei de măsline
1 lingură muștar
1 linguriță de miere
 

Mod de preparare:
Se încinge cuptorul la 200ºC. În acest timp se taie ceapa în bucăți mari si se aranjează în tavă peste care se așează carnea, bucată întreagă, condimentată cu sare și cimbru. Tava se dă la cuptor timp de 20 minute.

Până carnea se pregătește, se pune la fiert, timp de 5 minute, pastârnacul tăiat pe lungime, în sferturi. Acesta se lasă până se înmoaie puțin iar apoi se scurge apa. Într-un recipient se amestecă uleiul cu muștarul, cu mierea și cu păstârnacul. Toate acestea se așează în tava, în jurul cărnii și se pun la cuptor timp de 30-40min (în funcție de cât de făcută preferați vita).

Scoateți carnea de vită din cuptor și lăsați-o să se răcească într-un loc cald timp de 10 minute, după care tăiaţi şi serviţi alături de păstârnac.

.
 Premiumangus.ro vă urează poftă bună!