Trenduri în gătirea cărnii de vită la grătar ca următorul eveniment în aer liber să fie un succes

Trenduri în gătirea cărnii de vită la grătar ca următorul eveniment în aer liber să fie un succes

Cuprins:

I. Introducere

II. Trenduri principale

  1. Tehnici și echipamente moderne
  2. Condimentare și marinare inspirată din bucătăria internațională
  3. Proveniența cărnii
  4. Instrumente și accesorii de grătar

 


 

Introducere

Pentru că știm cât de mult apreciezi un grătar bine făcut împreună cu prietenii, îți prezentăm cele mai populare trenduri în gătirea cărnii de vită la grătar.

Fie că preferi un antricot de vită suculent, sau că vrei sa impresionezi cu spectaculosul tomahawk sau cu delicatețea unei picanha, la Karpaten Premium Angus vei găsi cele mai fragede și savuroase piese din carne de vită Augus care vor asigura succesul evenimentului tău în aer liber.

 

Iată trendurile principale în ceea ce privește gătitul cărnii de vită la grătar:

  1. Tehnici și echipamente moderne

  • Sous vide urmat de grătar (Reverse Searing): Metoda sous vide, este din ce în ce mai populară în zilele noastre, ea implică gătirea cărnii de vită în baie de apă la o temperatură controlată. În urma acestui proces, carnea de vită este finisată pe grătar pentru a-i da crustă și aromă.
  • Smokere și grătare hibride: Utilizarea smokerelor și a grătarelor hibride, care combină principiul de funcționare al grătarului normal cu cel al smokerului, este și ea în creștere. Aceste variante permit gătirea lentă și afumată a cărnii de vită, dându-i un gust deosebit.
  1. Condimentare și marinare inspirată din bucătăria internațională

  • Arome globale: Simte-te liber să încerci condimente și marinate din bucătăria internațională. Printre cele mai apreciate surse de arome deosebite se numără bucătăria coreeană (Gochujang), mexicană (adobo) și indiană (masala).
  1. Proveniența cărnii

  • Asigură-te că piesele din carne de vită pe care le achiziționezi provin de la un furnizor de încredere care respectă standardele de bunăstare animală și utilizează practici sustenabile. Cunoscând producătorul poți avea trasabilitate completă a produsului.
  • Bovinele Karpaten Premium Angus se află și cresc pe pășune pe tot parcursul anului, ele beneficiază la discreție de apă curată și vegetație proaspătă. Această metodă naturală de creștere, împreună cu sistemul de mamă-vacă alăptantă, reprezintă cea mai mare parte a ciclului de creștere și este optimă atât pentru sănătatea animalelor cât și a mediului.
  1. Instrumente și accesorii de grătar

  • Termometre inteligente: Pentru a obține steak-uri perfecte este recomandată o monitorizare constantă a temperaturii de gătire a cărnii de vită, iar din acest motiv, tot mai mulți bucătari utilizează termometre inteligente și aplicații de monitorizare a temperaturii.
  • Plăci de sărat și pietre de grătar: Plăcile de sare de Himalaya și pietrele de grătar sunt și ele utilizate tot mai mult deoarece adăugă gust și diversitate metodelor de gătit.

Pregătește-te de noi experiențe culinare și încântă-ți invitații cu preparate inovatoare din carne de vită Angus.