Tips & Tricks care îți vor salva
viitoarele preparate

Tips & Tricks care îți vor salva
viitoarele preparate

7 idei care te ajută să obții preparate perfecte din carnea de vită Premium Angus

  1. Scurgerea cărnii de vită în procesul de dezghețare este esențială. Pune carnea la dezghețat pe un grilaj sau pe un suport pentru a permite scurgerea completă a apei.
  2. Grăsimea cărnii de vită trebuie îndepărtat doar dacă depășește 1 cm grosime. Stratul de grăsime este important deoarece protejează carnea, adăuga savoare și hidratează carnea.
  3. În cazul bucăților mari de carne de vită, începe cu gătirea la cuptor sau smoker fără a le acoperi. Astfel se usucă și formează un strat exterior sigilat. Ulterior, hidratează carnea cu ajutorul unui pulverizator/ pensulă și ambaleaz-o pentru a continua procesul de gătire.
  4. Pentru gătit la cuptor împachetează carnea întâi în hârtie de copt, nu direct în folie de aluminiu, pentru a evita contaminarea cu ioni de aluminiu și lipirea acesteia de carne.
  5. Pentru steak-uri perfecte, lasă-le să ajungă la temperatura camerei (min 20°C) înainte de gătire pentru a evita un șoc termic între suprafața de gătire (peste 80-100°C) și cea a cărnii care determină fibra să se întărească.
  6. Asigură-te că suprafața cărnii este uscată înainte de gătire pentru a evita fierberea acesteia. Tamponeaz-o ușor cu prosoape de hârtie.
  7. După gătire, permite-i cărnii de vită să se odihnească cel puțin 5 minute înainte de a o felia, astfel ea va deveni mai suculentă.

Dacă dorești să experimentezi gustul autentic al cărnii de vită Premium Angus și să încerci aceste tehnici în propria bucătărie, te invităm să explorezi gama noastră de produse de cea mai înaltă calitate.