Ești curios de ceva nou și savuros?

Ești curios de ceva nou și savuros?

Dragă prieten și complice în bucătărie, vrem să te știm sănătos și bucuros de deciziile tale. Mai ales atunci când cauți ceva nou, ceva care să te captiveze, să îți hrănească pofta și curiozitatea.

Pentru decizii cu succes, suntem alături de tine cu idei și informații!

Carnea de vită Angus înseamnă mai mult decât piese premium, destinate celebrelor steak-uri. Pe lângă aceste câteva tipuri de piese, sunt multe altele care ne pot surpinde prin textură, aromă, versatilitate, oferindu-ne experiențe culinare neașteptate.

Îți prezentăm mai jos 6 astfel de piese, care acum se regăsesc în magazinul nostru online.

6 idei pentru când te simți aventuros

 

Știm că deja cunoști multe din regulile de bază ale gătitului de carne de vită. Dar te știm și curios din fire și dornic de gustos, așa că probabil încerci piese, rețete noi sau tehnici diferite.

Iată mai jos 6 piese foarte speciale, care aduc diversitate în shopul nostru. Pe unele le poți găsi în pachetele predefinite, altele pot fi adăugate în pachetul personalizat YOUR PACK.

1. Diafragmă
Diafragma de vită este unul dintre tipurile preferate de carne pentru gurmanzi. E tipul de gust care rămâne cu tine după prima încercare, în ciuda posibilului scepticism inițial. Cu o pregătire corespunzătoare (de exemplu marinare), poate deveni o reală delicatesă.

2. Flat iron

Este o friptură versatilă care poate fi gătită prin mai multe metode. Este grozavă în rețete de friptură slow cooked sau fajitas. Poate fi, de asemenea preparată la grătar sau la tigaie. Marmorarea fină va ajuta în gătire, creând o friptură suculentă și aromată.

3. Obrăjori

Sunt o piesă dură, cu textură fibroasă proeminentă și marmorare medie, ce poate deveni o carne fragedă și mătăsoasă când este preparată corect. Se gătesc pe o durată lungă de timp și încet, pentru a deveni fragezi. Astfel pot sta la baza celor mai gustoase tocănițe, ciorbe, supe sau fripturi.

4. Coadă
Subapreciată în meniuri, coada de vită este o variantă extraordinară pentru supa (broth, soup) sau tocănită (stew). Cei care se înduplecă să o gătească, descoperă o carne fină, dulce și fragedă dar și sănătoasă, conținând colagen, atât de benefic organismului.

5. Piept cu os
Provenită din partea anterioară a carcasei, pieptul de os este una dintre cele mai apreciate piese din afara celor de steak. Poate fi gătită diversificat, la smoker pe grătar ori în tavă, în tigaie, la grătar pe lemne sau pe gaz sau fiartă. Poate face cu ușurință deliciul meselor în familie.

6. Șnițel
Șnițelul este unul dintre cele mai populare feluri de mâncare. Sunt multe feluri de șnițel în toată lumea, însă cel mai celebru dintre toate este cel vienez, un adevărat reper identitar al Austriei și e preparat exclusiv din vită.

Dacă abia ni te-ai alăturat în această pasiune, bine ai venit în lumea cărnii de vită care te satură dar de care nu te poți sătura! Blogul nostru e menit să îți fie ghid și sprijin în descoperirea celor mai bune practici în bucătărie.

Dacă ți-am făcut poftă de ceva bun, haide în magazinul online și alege pachetul cu piese potrivite gustului tău sau fă-ți propriul pachet!