Cele mai populare moduri de a găti carnea de vită, în 2023

Cele mai populare moduri de a găti carnea de vită, în 2023

Știm că iubești savoarea și tot ceea ce înseamnă “gust bun”, și de aceea fiecare preparat trebuie să reprezinte o călătorie de descoperire a celor mai deosebite ingrediente. Karpaten Premium Angus îți trezește la viață creativitatea culinară și oferă preparatelor arome autentice!

Una dintre numeroasele rezoluții pe care le-am putea stabili pentru noul an este să încercăm lucruri noi. Și ce modalitate mai bună decât cu rețete noi, gătite ca niște profesioniști?

Oferă-ți plăcerea gătitului cărnii de vită, și răsfățul degustării unor preparate ca la carte.

Îți recomandăm câteva variante de gătire, dintre cele mai populare articole de bucătărie din sezonul 2022-2023.

AIR FRYER
A crescut în popularitate în ultimii ani și rezistă încă în top, friteuza cu aer. A fost în fruntea listei de dorințe în perioada sărbătorilor, datorită rezultatelor asemănătoare friteuzei clasice, rapid și fără ulei.

Interesant este că în acest aparat, nu doar cartofii prăjiți pot convinge, dar se pot găti chiar și preparate mai diverse. Carnea de vită şi multe alte feluri de mâncare care sunt de obicei prăjite sau preparate la grătar, ori la cuptor, vor avea un gust delicios atunci când sunt pregătite în airfryer. Cu carnea de vită Angus poți încerca chifteluțe, friptură, șnițele.

OALA SUB PRESIUNE
Dacă ești cu adevărat sub presiune, acest gadget de bucătărie îți vine în ajutor. Ușor de utilizat și oferă o masă delicioasă în cel mai scurt timp, pe bună dreptate ocupă locul doi în topul celor mai căutate gadgeturi de gătit.

De la fripturi clasice, la pulled-beef (care e un deliciu absolut), la rețete asiatice dulci acrișoare, o varietate ridicată de preparate pot fi pregătite în această oală în timp scurt și cu arome bogate.

SOUS VIDE
Această metodă își face loc în inimile bucătărilor iubitori de gadgeturi de pretutindeni dar ajunge treptat și în casele pasionaților gurmanzi. Tot mai multă lume apreciază avantajele (deloc puține) ale acestui mod de preparare, mai ales a cărnii.

Printre beneficii menționăm că este o metodă extrem de eficientă de depozitare a cărnii, pe o perioadă îndelungată de timp, este poate cel mai sănătos mod de gătire, păstrând toate nutrimentele alimentelor și un mod de a obține arome extraordinare, datorită sigilării în vid a acestora.

Metoda poate fi folosită cu succes pentru (aproape) orice preparat din carne de vită Angus, inclusiv steakuri, care pot fi puțin rumenite după gătirea în sous-vide.

VASUL DE FONTĂ
Fonta cu siguranță nu este nouă, dar nostalgia și arderea perfectă alimentează o revenire a acestor vase. Nu numai că fonta este excelentă pentru a găti carne de vită acasă, dar este greu să egalezi gătitul într-o tigaie din fontă, la foc de tabără. Așa că, în timp ce visezi la vară și te pregătești pentru acea ocazie de foc de tabără, poți să exersezi acasă, pe plită, foc sau în cuptor, cam orice fel de preparat visezi.

ATENȚIE la ce mănânci!

Cumpără local de fiecare dată când ai ocazia, pentru a avea siguranța calității și trasabilitate completă.