BISTECCA FIORENTINA

BISTECCA FIORENTINA

Ingrediente:
• carne pentru friptură / steak-uri (cca. 1kg)
• 6 linguri de ulei de măsline
• 4 crenguțe de rozmarin
• 4 căței de usturoi
• 2 lingurițe piper negru, măcinat
• 2 lingurițe sare de mare fină
• 1 linguriță de oregano proaspăt

 

Mod de preparare:
Usturoiul şi oregano se taie mărunt, iar carnea se unge cu ulei de măsline. Se combină apoi usturoiul cu oregano, sarea şi piperul și se condimentează carnea cu amestecul rezultat. Crenguţele de rozmarin se pun deasupra, totul lăsându-se la marinat, timp de 12 ore.Se încinge o tigaie și se prăjeşte steak-ul pe ambele părţi, timp de 7 minute. Se lasă apoi în cuptor timp de 15 min. la o temperatură, de 80 grade Celsius. Steak-urile, groase de aprox. 2cm., se taie în lungime, pe diagonală după care se aşază pe farfurii.

 

Garnitură:
Ca şi garnitură se pot folosi cartofi cu rozmarin.
.
.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!