BAVETĂ DE VITĂ
ANGUS LA GRĂTAR

BAVETĂ DE VITĂ
ANGUS LA GRĂTAR

➤ Ingrediente:
• 1 kg bavetă de vită Angus (skirt steak)
• 2 cepe
• 2 căței de usturoi
• 500 ml suc de portocale
• 2 linguri sos barbeque
• 1 bucată de ghimbir, cca. 2 cm
• sare
• piper

 

➤ Mod de preparare bavetă de vită Angus la grătar: 
Ceapa, usturoiul şi ghimbirul se taie în felii subţiri. Steak-ul se condimentează cu sare şi piper, după care se pune într-un castron. Tot în acest castron se adaugă usturoiul şi ghimbirul, iar sucul de portocale se toarnă peste aceste ingrediente. Se lasă cel puţin şase ore în frigider, în acest sos de marinare. După cele şase ore carnea de vită se scoate și se tamponează cu șervete de hârtie pentru bucătărie, pentru a se usca. Apoi se pune baveta la grătar la o temperatură ridicată pentru a se pătrunde pe ambele părţi. Friptura se lasă să se răcească, după care se taie pe lungime în bucăţele subţiri.

 

➤ Garnitură:

Se pot folosi cartofi cu rozmarin sau se pot face sandwich-uri.

.

.

➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!