BAVETĂ CHIMICHURRI
LA TIGAIE

BAVETĂ CHIMICHURRI
LA TIGAIE

Ingrediente:
• 1 buc bavetă de vită Angus (skirt steak) cca. 1,2kg
• 500 ml ulei de măsline
• 6 linguri de oţet din vin roşu
• 2 ardei iuţi Habanero fără seminţe, mărunţiți
• 6 căţei de usturoi
• 4 linguri de cimbru proaspăt mărunţit
• 4 linguri de pătrunjel tocat
• 2 linguri de rozmarin tocat
• 3 linguri oregano proaspăt tocat
• 3 linguri boia de ardei
• 1 linguriţă sare de mare
• 1 linguriţă de piper negru

 

Mod de preparare bavetă  de vită Angus chimichurri la tigaie:
Uleiul de măsline se încălzeşte puțin (nu trebuie încins) într-o oală, după care oala se ferește de pe aragaz. Toate ingredientele, împreună cu baveta Angus, se pun în oală şi se amestecă bine. Totul se lasă o oră la temperatura camerei.
Carnea de vită se mută într-un castron, adăugându-se un sfert din marinata de ardei iute, după care se lasă cel puţin două ore la frigider. Ȋntr-o tigaie încinsă se prăjeşte baveta pe ambele părţi, timp de 10-12 minute. După ce carnea de vită s-a prăjit, se lasă cinci miunte să se răcească, apoi se taie pe lungimea fibrei, în felii subţiri. Restul sosului iute se adaugă peste feliile de friptură.

 

Sfat:
Ca şi garnitură se pot folosi ardei marinaţi.
.
.
➤ Premiumangus.ro vă urează poftă bună!