ANTRICOT CU OS
LA GRĂTAR (video)

ANTRICOT CU OS
LA GRĂTAR (video)

Ingrediente:

Antricot de vită Angus

Sare, piper

Ulei de măsline

 

Mod de preparare:

Se scoate carnea de la rece înainte de gătire și se lasă la temperatura camerei pentru ca fibrele să se relaxeze. Se pregătește grătarul la temperatura ideală (dacă poți menține mâna deasupra lui pentru 5 sec., înseamnă că e potrivit).

Deși în mod normal condimentarea cărnii e recomandată după gătire, această rețetă pregătește antricotul cu sare, piper și puțin ulei pe ambele părți ale piesei înainte de așezarea ei pe grătar.

Se pune carnea pe grătarul încins și se lasă nemișcată aproximativ 5 minute pe fiecare parte. Pentru a verifica dacă este potrivit gătită există mai multe modalități (cea mai simplă este prezentată și în video-ul de mai jos).

La sfârșit se taie carnea contrafibră, în felii subțiri sau în bucăți.

 

Garnitură:

Cartofi în stil ”home fries” la care se adaugă niște bacon afumat și salsa rustică din legume coapte la jar (ceapă, roșii, ardei, ardei iute, usturoi).

 

Antricotul cu os îl poți găsi în pachetul Gourmet Pack. Comandă-l de AICI!

 

Premiumangus.ro vă urează poftă bună!

* rețetă pentru 2 persoane, creată de Bucătăria lui Radu