ANGUS LA CUPTOR

ANGUS LA CUPTOR

Piese mai mari sau mai groase de carne de vită se pretează cel mai bine pentru gătirea la cuptor. Deși necesită mai mult timp, să gătești la cuptor este cea mai simplă metodă deoarece necesită mai puțină atenție. Este o metodă de căldură uscată pentru care se folosește un cuptor preîncălzit. Mai întâi carnea se gătește la o temperatură foarte mare, pentru a se forma o crustă după care se micșorează intensitatea căldurii. Friptura la cuptor pare a fi înșelător de simplă, dar jonglând cu timpi de gătire și temperatura, această formă de gătit poate fi o artă. Trucul este să prăjim friptură de vită, fără a o usca. Legând friptura într-o formă compactă ajută să nu se usuce. Dar elementele de bază nu se schimbă: Puneți o friptură, descoperită, în cuptor la o temperatură de 250 °C la 300 °C și lăsați-o până la gradul de gătire dorit.